www.mindenamihorcsog.ewk.hu

mindenami hörcsög

MENÜ

Idő és pénz

A hörcsög tartás napi 1-fél órát igényel álltalában.Ezalatt ennivalót,innivaló adhatunk kis barátunknak iletve egy 15 percet a kitakarítás is igényel!A hörcsögök nagyon fontosnak tartják a törődést!Főleg az arany és a Dzsungáriai törpehörcsög!Ezalatt az idő alatt akár simogathatjuk is,beszélhetünk hozzá,vagy elengedhetjük házunkban(arra visgázni kell).Ha esetleg a nyaralás közbeszól,előtte meg kell beszélnünk,szomszédunkal,barátunkal,ismerősünkel,hogy lenne olyan szíves átvállalni hörcsögünk gondozását egy két napra vagy továbbra is!Nagyrésze megtisztelésnek veszi,de akad olyanból is aki munkája miatt nem tud elvállalni egy ekkora felelősséget vagy egészség ügyi problémái miatt!Hogy kis állatunk jól érezze magát,pénzt is be kell fektetnük,ha szeretnénk hogy boldog legyen hörcsögünk!Eszt a höri vásárlás ellőt majd 1-2hónappal után kell vásárolgatni (tágyakat,játékokat).Az ennivalót heti vagy 2heti rednszerességgel kell levennünk a boltok polcairól.Ezeket,akkor vegyük meg mielőtt kifogyna kedvencünk elesége!

 

Plusz felszerelések hörcsögeinknek!

Hörcsögeinknek néhány plus felszerelésre is van szügségük a nem unalmas élethez!Vegyük szemügyre a kényelmet,és a játékot,szórakozsát is és az életmóot amit szórakozásnak is tekintenek mint a WC papír gurigát!A Wc papír guriga,egy Wc guriaelengedhetetlen tárgy a hörcsögeink számára!Kiválló dologa fogak koptatására is és a házukatrészben ezek cafatával,bélelik ki,és fészket csinálnak maguknak.Nem kell félni,hogy lenyelik hörcsögeink a papírt,mert pofazacskójába rejti ami nagyobb a gyomránál is!A WC papír guriga akár játékra is megfelelő!Azaz járócső,létra stb.

Mókus kerék,mókus járó!Egy igen hasznos kis játék!Ha kicsi a ketrecünk a mókuskerékben ahörcsögünk lefutja mozgás igényét!A mókusjáró létrának is tökéletesen használható!A hörcsögük,nem garantált  hogy használják majd!Főleg a lustábbak.

Faág nem annyira fontos  dolog,de fogkoptatásra jó!Ha teszük be neki faágat,szeggyük le a leveleket és mossuk meg alaposan vegyszerek nélkül(pl szappan,tisztítószer stb.),majd szárítsák meg.

Játékra fel!Hörcsög palota

Minden hörcsög szeret játszani! Kétféle módszerrel szórakozhatnak. Első módszer a készült játékok. Ezekről a "Plusz felszerelések" menüpontban lehet olvasni. Röviden leírjuk ide is. Hörcsögeink nagyon jól elszórakoznak mókuskerékkel, járócsővel, Különféle bonyolult csövekkel. A 2. módszer az emberekkel, hörcsögtársaikkal való játék. Sokféleképpen játszhatunk hörcsögeinkkel.

 

 

 

 

 

Mennyi idős legyen kisállatunk?

Kisállatunk a levállasztási időszaknál,azaz 4hetes korában már felnőtt höri!Ezért 5.-6. hetében élénkebb lesz és akkor fejlődik ki személyisége!6-7. hetes korában már ivaréretté vál!A hörcsögöt minnél hamarabb kell beszereznünk,hogy szokjon meg minket egész életére!Sok honlapon írják ,hogy 4hónaposnál idősebb hörit válasszunk mert betegséget kap!De ez a fajta höri már nem szokik hozzánk és nem fogja túlélni a költöztetést!Ezért ajánlatos inkább 5-6 hetes hörit választanunk HA egyedül akarjuk tartani hörinket!

Ha pároztatni szeretnénk, akkor 6-7 hetes höriket válasszunk szét külön ketrecbe majd,12 hetes korukba pároztathaatjuk őket!

 


Asztali nézet