www.mindenamihorcsog.ewk.hu

mindenami hörcsög

MENÜ

 

Fontos hogy a megfelelő elhelyezés mellett,táplálásuk változatos,sokoldalu legyen.

Az egyoldalu táplálás eredménye lehet,hiánybetegségek,gyors öregedés...

Szinte minden növényt megesznek,sőt a szabadban élő példányok ezen felül különböző rovarokat,lárvákat,pókokat,hernyókat is esznek.Az otthon tartott hörcsögök számára minimális mennyiségü állati fehérjét is biztosítani kell.

Növények(zöldség-gyümölcsfélék),fehérjék mellett magvakat is esznek sőt ez a fő tápanyaguk.Habár sokáig elállnak jobb kis mennyiségben vásárolni,és oda kell figyelni a szavatossági időre!

Ha gyümölcsöt,zöldséget,húst adunk nekik,1napnál tovább ne haggyuk az állatnál mert könnyen romlanak...távolítsuk el és frisset adjunk nekik.Ezzel megelőzzük h esetleg megbetegedjen a romlott táplálékoktól.

 

Fő élelemforrásuk a magvak,állatkereskedésekben sokféle takarmánykeveréket kínálnak.

Ez a hörik alaptakarmánya.

Általában:

-napraforgómagokból

-zabból

-búzából

-földimogyoróból

-préselt zöldtakarmányokból állnak

Ezeket és még más magokat külön is meglehet kapni és magunk is összeállíthatjuk a kisállat táplálékát belőlük.Szeretik a zabpelyhet,zabot és ezt csak kis mennyiségben raknak a már összeállított magkeverékekbe,ezért ezekkel dúsíthatjuk azokat.

 

Zöldségek,gyümölcsök

Ezek nem csak azért fontosak mert lédúsak,hanem vitamin-és ásványi anyagokat is tartalmaznak ami nagyon fontos!

Ha zöldségfélét vásárolunk megbízható helyen vegyük meg ahol nincsenek túlvegyszerezve,de így is alaposan mossuk és szárítgassuk meg mielött odaadnánk a hörcsögnek.

A zöldség-gyümölcs félék igaz,hogy nagyon fontosak,de lehet,hogy hörcsögünk szervezete nem visel jól pár zöldségfélét,ezért előszőr mindenből csak kis adagokat adjunk neki és figyeljük meg ,hogy az adott zöldtakarmány kivált-e esetleg valamilyen "mellékhatást".(pl hasmenés)

Zöldségek amiket lehet adni nekik:

-répa

-paradicsom

-cékla

-uborka

-főtt krumpli

-saláta

-petrezselyem

-nyers sütőtök

Gyümölcsök:

-alma

-őszibarack

-cseresznye

-görögdinnye

Lehet ,hogy vannak még gyümik és zöldségek amiket lehet adni én most azokat írtam le amik nálam beváltak és nem okoztak semmi bajt.

 

Milyen formában is adjunk nekik?

A fehérjék is épp olyan fontosak mint a zöldtakarmány,igaz ebből kevesebb is elég.Elsősorban ami nagyon fontos,hogy vemhes hörcsögöknek,és fejlődésben lévő megszületendő kicsinyeinek nagy szükségük van rá.A felcseperedett állatoknak is jó ha hetente-kéthetente legalább adunk.

Milyen formában is?:

->>Joghurt

->>Sajt(nem zsíros!)

->>Zsírszegény,darált nyers hús(tipp:az enyiméknél a marha hús bevált,semmi bajuk nem lesz tőle)

 

 

Jutalom falatok

Szinte nincs olyan állatkereskedés ahol ne lehetne megtalálni őket.Ezeket kifejezetten nekik készítették és elég sokféle van már belőle.

Ha a höri néha kap pl. csokit nem fog belehalni,de mivel én sem a madarak csőrkoptatóját rágcsálom,mert nembiztos ,hogy az jót tenne,lehet hogy ők is jobban járnak ha a nekik szánt nasit kapják meg.:)(Persze ezek nem kötelezőek,ezek csak nasik)Viszont még előnyük,hogy különböző vitaminok is vannak bennük.

Általában úgy vettem észre,hogy akármilyen fajtából is kapnak ízlik nekik,ettől még nincs kizárva,hogy 1-1fajta nem válik be.

Van már:

-Joghurtos

-Húsos

-Mézes

-Különböző gyümölcs ízü

-(És még sok más)

Ilyen dobozokban,vagy tasakokban árulják őket,de ha nem találod kérdezd meg az eladót mert vannak már újfajták is.

 

 

 

Asztali nézet