www.mindenamihorcsog.ewk.hu

mindenami hörcsög

MENÜ

habár a hörcsög mint sivatagi állat keveset iszik,a víz mégis el felejthetetlen egy ketrecből.hiszen nem a sivatagban vagyunk. Bár a hörcsög nagyon ösztönös marad bármilyen környezetben,mégis egy nap legalánn 3-4 nyűszünyi vizet  iszik!Az itató csőből akár cseppenként kiszívhatja a vizet.azok az állatok akik nem isznak vizet annak biztosítani kell zöld takarmányt,hogy abból nyerje a test működéséhez szükséges tápanyagot és levet.

 

 

Vízigény

Mivel a hörcsögök viszonylag száraz éghajlatú vidékekről származnak,vízigényüket is általában táplálékukkalelégítik ki.Éppen ezért friss zöldfélét vagy gyümölcsöt napi rendszerességgel kapjanak.

Másik előnye a zöldfélék etetésének,hogy vitaminkészítmények vagy ásványianyag-kiegészítők por alakban a felületükre szórhetók.Mindenképpen olyat válasszunk,amelyet kis emlősök számára gyártanak,és semmiképpen se lépjük túl az előírt adagolást.Egyes vitaminok hosszabb időn keresztül túladagolva káros mellékhatással bírnak.

Az önitatók általában fémfogantyúval erősíthetők a ketrec oldalához,léteznek azonban műanyag falra erősíthető változatok is.Az akváriumból átalakított terráriumban tartott hörcsögök számára a tetőről lelógatható kisméretű önitatót vásárolhatunk.

Asztali nézet